Charitní bazar Baltazar spouští nový online e-shop s použitým oblečením
12. května 2020 Aktuálně

Charitní bazar Baltazar spouští nový online e-shop s použitým oblečením

Charitní bazar Baltazar už šestým rokem sbírá a rozděluje nepotřebné oblečení a textil. Pomocí 30 sběrných kontejnerů a centrálního skladu získal za poslední tři roky 1 571,7 tun textilu. Tyto oděvy vydává zdarma potřebným, nebo prodává zájemcům v 6 bazarech po celém Brně. Jen za rok 2019 si lidé díky Baltazaru přerozdělili 89 tun šatstva. Nově mohou zájemci využít unikátní e-shop, který Charita zahájila. Zakoupením použitého textilu v e-shopu lidé podpoří samotnou existenci projektu Baltazar, který se díky koronavirové pandemii dostal do finančního propadu o více než 350 tisíc korun.

Charitní bazar Baltazar svoji činnost financuje z výnosů prodejen šatstva. Celý koncept Baltazaru stojí na čtyřech pilířích. „Od počátku se chceme uživit bez pomoci státních financí či podpor a provozovat sociální podnikání. Druhým krokem je zaměstnat spoluobčany, kteří jsou na trhu práce nejvíce ohroženi – matky v tísni, lidé na pomezí domova, muži z výkonu trestu, alkoholici nebo drogově závislí. Třetím pilířem je poskytnout šatstvo zdarma bez rozdílu všem lidem, kteří prochází životní finanční krizí. V neposlední řadě se snažíme snížit objem textilu, který končí neekologicky na skládkách,“ vysvětluje vedoucí Charitního bazaru Baltazar Filip Habrman.

Aktuální novinkou je spuštění online e-shopu Baltazaru. Na webové stránce https://baltazar-bazar.cz/ si lidé mohou zakoupit použité oblečení a textil podobně, jako v kamenných prodejnách. „V e-shopu Baltazar mohou lidé nově nakupovat z pohodlí svého domova. V Baltazaru navíc svým nákupem podpoří dobrou věc a pomohou. Zvláště nyní, kdy jsme v důsledku pandemie koronaviru museli uzavřít naše prodejny, je pro nás jakákoliv podpora klíčová,“ dodává vedoucí Habrman.

Přispět na fungování Baltazaru mohou lidé i zasláním jakékoliv finanční částky na bankovní účet: 158 374 1621/0100 Variabilní symbol: 135

Podpořím Baltazar na serveru Donio.cz

Více informací o Baltazaru