Sbírka potravin: podpořte lidi v nouzi tím nejdůležitějším darem
16. listopadu 2020 Aktuálně

Sbírka potravin: podpořte lidi v nouzi tím nejdůležitějším darem

Jídlo. To je to nejdůležitější k životu. Bohužel mezi námi žijí lidé i celé rodiny, které strádají. A právě jim pomáhá každý rok Sbírka potravin (na jaře a na podzim). Dne 21. listopadu budete mít jedinečnou možnost zapojit se do tradiční sbírky, kterou pořádá Česká federace potravinových bank, a darovat potraviny či drogerii potřebným. Diecézní charita Brno pak předá vaše dary lidem v nouzi, o které se stará. Sbírka se uskuteční v zapojených obchodech po celé České republice.

Diecézní charita Brno garantuje, že se potraviny od dárců dostanou k lidem, kteří tuto pomoc opravdu potřebují. „V Brně dárci podpoří maminky s dětmi v tísni z azylového domu sv. Markéty a také klienty Charitní záchranné sítě, což jsou lidé v bezvýchodných krizích, kteří se ocitli v nejvyšší nouzi,“ přiblížil ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman. Podle něj dary z loňského podzimního běhu sbírky pomáhaly letos na jaře při zvládání kornovirové krize. „Třeba Oblastní charita Hodonín rozdávala potravinové balíčky například lidem v nouzi, kteří přišli kvůli koronaviru o práci,“ dodal Oldřich Haičman.

Oblastní Charity v brněnské diecézi nejčastěji rozdělují potravinovou pomoc lidem bez domova, sociálně slabým klientům poraden a dalších služeb, ohroženým maminkám s dětmi a rodinám, seniorům nebo lidem z azylových domů.

Letošní podzimní sbírku budou provázet přísná hygienická opatření. „Nedílnou součástí této tradiční akce bývají dobrovolníci, jejichž počet jsme museli velmi snížit. V jeden moment na jednom místě mohou být maximálně 2, přitom třeba v Brně jich běžně míváme i 15. Budou užívat ochranné pomůcky a dodržovat princip 3R – roušky, hygiena rukou, rozestupy,“ nastínila koordinátorka dobrovolníků Tereza Veselá.  Mezi další opatření patří minimalizace kontaktu dobrovolníků s pracovníky obchodu a také důsledné vedení dárců k dodržování mimořádných opatření.

Každý produkt pomáhá – jednu položku na svém nákupu nepoznáte, ale poznají ji lidé, kterým pomůže. Děkujeme!

Košíky, které pomohou ve službách Charity ♥

Nakupovat pro: 

Můžete zde: 

Služby Brno
Tesco - Nákupní centrum Královo Pole, Cimburkova 4, BRNO
Oblastní charita Blansko
Kaufland, Na Řadech 2347/1, BLANSKO
Oblastní charita Břeclav 
Tesco, Lidická 3341/137, BŘECLAV
Oblastní charita Hodonín 
Makro, Kaštanová 506/50, BRNO
Oblastní charita Jihlava
Lidl, Okružní 4967, JIHLAVA
Oblastní charita Tišnov
Kaufland, Blanenská, KUŘIM
Oblastní charita Třebíč
Tesco, Brněnská 4971/74, JIHLAVA
Oblastní charita Znojmo
Albert, Vídeňská tř. 684, ZNOJMO
Oblastní charita Žďár
Hypermarket Albert, Strojírenská 2244, ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

 

Chcete nás podpořit, ale Sbírky potravin se nemůžete zúčastnit?

Objevte další způsoby, jak se stát naším dárcem. 

Klikni a podpoř Charitu