Zájemci o dobrovolnictví se mohou hlásit na speciálně vytvořené platformě Diecézní charity Brno
17. března 2020 COVID-19 opatření

Zájemci o dobrovolnictví se mohou hlásit na speciálně vytvořené platformě Diecézní charity Brno

Na nově vytvořeném odkazu https://sites.google.com/view/dobro-v-jmk/home se mohou hlásit všichni zájemci o dobrovolnictví, kteří chtějí pomáhat se zastavením šíření onemocnění COVID-19 v České republice. Diecézní charita Brno spustila tento speciální formulář, aby koordinovala pomoc v současné situaci.

Už nyní se na nás obracejí lidé, kteří jsou ochotni pomoci a kteří se chtějí zapojit do služby potřebným. Dobrovolníci mohou například pomáhat se šitím roušek, nebo se podílet na distribuci a logistice,“ vysvětlil ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Nyní se jedná především o preventivní opatření. Charita si je vědoma toho, že se situace neustále vyvíjí a mění. K tomuto účelu připravila speciální online formulář, díky kterému může všechny zájemce efektivně rozdělovat tam, kde bude nejvíce potřeba. Využije k tomu zkušenosti, které má díky dlouhodobé spolupráci s dobrovolníky.

Diecézní charita Brno dlouhodobě a systematicky pracuje s dobrovolníky. Síť charitních dobrovolnických center vznikla už v roce 2002. Úkolem této sítě je systematicky pracovat s dobrovolníky, kteří se již podílejí nebo budou podílet na činnosti Charity. V každé Oblastní charitě pracuje samostatný koordinátor dobrovolníků, který se dobrovolníkům věnuje a jejichž činnost zaštiťuje hlavní koordinátorka Sítě dobrovolnických center.

Formulář najdete zde

Aktuální informace sledujte na našem Facebooku