Sbírka Koláč pro hospic vzrostla díky online darům na 1 838 853 korun
1. listopadu 2021 Koláč pro hospic články

Sbírka Koláč pro hospic vzrostla díky online darům na 1 838 853 korun

Až do konce října lidé přispívali do online sbírky Koláč pro hospic. Virtuálně darovali na péči o nevyléčitelně nemocné a umírající v průběhu druhé poloviny října 76 700 korun. Díky online příspěvkům tedy sbírka Koláč pro hospic vzrostla a vynesla v celé brněnské diecézi rekordních 1 838 853 korun.

Diecézní charita Brno děkuje všem, kteří sbírku podpořili. „Děkujeme všem dárcům. Těší nás, že lidé vnímají význam hospiců Charity a podporují sbírku. Za získané peníze nakoupíme například nové vybavení pro lůžkový i mobilní hospice, abychom pacientům i nadále poskytovali péči využívající veškeré moderní možnosti paliativní medicíny. Díky tomu se daří naplnit poslání hospice, aby umírající prožili poslední dny života důstojně, v klidu a obklopeni svými nejbližšími,“ uvedl ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Výtěžek sbírky Koláč pro hospic 2021 jednotlivých oblastních Charitách k 1. 11. 2021:

Výtěžek_DCHB_včetně online_2021

Děkujeme ♥

Voňavý koláč je symbolickým připomenutím citlivé domácí péče, kterou umírající v hospici získají. Jako poděkování proto Charita nabízí dárcům koláče. A nezapomněla ani na online dárce – pro ty natočila vítězka soutěže Peče celá země a sympatická patronka sbírky Petra Burianová recept na tradiční koláč.

Díky dárcům bude moci Charita pečovat o umírající, kteří si přejí prožít poslední okamžiky svého života doma. Služby domácích hospiců poskytuje po celém Jihomoravském kraji a v části Vysočiny. V Rajhradě navíc provozuje specializovaný lůžkový hospic, který patří k největším zařízením u nás.

Sbírka Koláč pro hospic 2021 ve fotografiích. Foto: R. Bouda a L. Čapská

DSC_4805  VUT_RE_Kolac-pro-hospic_2021-10-06_Prokopius_009 (1)