Sbírku Koláč pro hospic pořádá Charita 6. října v centrech měst
30. září 2021 Koláč pro hospic články

Sbírku Koláč pro hospic pořádá Charita 6. října v centrech měst

Dne 6. října proběhne v ulicích měst po celém Jihomoravském kraji a v části Vysočiny sbírka Koláč pro hospic, kterou pořádá Diecézní charita Brno. Od ranních hodin lidé získají informace o hospicové péči a za dobrovolný příspěvek lahodný koláč. Cílem akce je seznámit veřejnost s úlohou hospice a podpořit charitní péči o umírající. Koláček je symbolickým připomenutím laskavé péče, kterou nevyléčitelně nemocní v hospici získají. Patronkou sbírky je i v letošním roce nejlepší amatérská pekařka Petra Burianová.

Přispět do sbírky mohou lidé i na webu www.kolacprohospic.cz, kde si vyberou z deseti hospiců provozovaných Charitou. Další možností je i věnovat peníze přímo na sbírkový účet 42 00 06 59 31/ 6800. Jako odměnu na webu najdou recept na koláč od patronky Petry Burianové.

Děkujeme všem, kteří se rozhodnou přispět do tradiční akce Koláč pro hospic. Dary z této sbírky umožní Charitě zkvalitnit hospicové služby, ale také rozšířit péči o další nevyléčitelně nemocné a umírající,“ uvedl ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Koláč pro hospic v Brně

Brňané najdou 6. října v centru města hned několik charitních stánků s voňavým koláčem z rodinné pekárny. Napečeno bude přes 8 tisíc sladkých dobrot. Novinkou je v letošním roce i spolupráce s Vysokým učením technickým v Brně, které do akce zapojilo všechny své fakulty.

STÁNKY V BRNĚ

START AKCE

Stará osada

Hlavní nádraží Brno

nádraží Královo Pole

ulice Česká

CTPark – Špilberk

Alfa pasáž, Poštovská ulice

Co je hospicová péče Charity

Diecézní charita Brno nabízí hospicové služby po celém Jihomoravském kraji a v části Vysočiny. Speciální hospicový tým se o své klienty stará přímo v jejich domácnostech nebo v lůžkovém zařízení v Rajhradě. Umírající tak mohou prožít poslední chvíle života v klidu, ve svém prostředí a obklopeni těmi nejbližšími.

IMG_7531   IMG_7515