Do sbírky Koláč pro hospic dárci věnovali 1 762 153 korun
14. října 2021 Koláč pro hospic články

Do sbírky Koláč pro hospic dárci věnovali 1 762 153 korun

Sbírka Koláč pro hospic přinesla v brněnské diecézi rekordní částku 1 762 153 korun. Na podporu péče o nevyléčitelně nemocné lidé přispívali do sbírkových kasiček v charitních stáncích, prostřednictvím webu www.kolacprohospic.cz a na sbírkový účet. Jako odměnu získali štědří lidé koláč, nebo video recept na koláč od patronky Petry Burianové. Úplně poprvé se do akce zapojilo i Vysoké učení technické v Brně. Výtěžek ze sbírky Koláč pro hospic Charita využije na rozvoj hospiců, nákup zdravotnického materiálu a léčiv.

Děkujeme všem dárcům. Těší nás, že lidé vnímají význam hospiců Charity a podporují sbírku. Za získané peníze nakoupíme například nové vybavení pro lůžkový i mobilní hospice, abychom pacientům i nadále poskytovali péči využívající veškeré moderní možnosti paliativní medicíny. Díky tomu se daří naplnit poslání hospice, aby umírající prožili poslední dny života důstojně, v klidu a obklopeni svými nejbližšími,“ uvedl ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Výtěžek letošní sbírky vzrostl o 464 679 korun oproti loňskému roku. Koláče, které dárci dostali, jsou symbolem rodinné atmosféry a péče, kterou hospic umožňuje.

Sbírka Koláč pro hospic v Brně

Poprvé se ke sbírce připojilo Vysoké učení technické v Brně. Studenti a zaměstnanci univerzity v čele s kancléřem VUT Kamilem Gregorkem se svého úkolu chopili s velkým elánem. V pěti stáncích na všech fakultách ukázali svoji sounáležitost i společenskou odpovědnost v regionu a podařilo se jim pro sbírku získat částku 66 423 korun.  Kromě toho se tak dostali informace o brněnském Domácím hospici sv. Lucie i mezi mladé lidi a studenty.

Kompletní výsledky sbírky Koláč pro hospic 2021 v oblastních Charitách:

CHARITA VÝTĚŽEK V ROCE 2021
Oblastní charita Blansko 133 406
Služby Brno 394 840
Oblastní charita Břeclav 52 787
Oblastní charita Hodonín 66 875
Oblastní charita Jihlava 140 016
Oblastní charita Rajhrad 287 918
Oblastní charita Tišnov 148 150
Oblastní charita Třebíč 176 422
Oblastní charita Znojmo 149 927
Oblastní charita Žďár nad Sázavou 211 812