Přečtěte si o nás

Baví mě pomáhat lidem, říká oceněný Robert Knebl ze Znojma
19. března 2021 Aktuálně

Baví mě pomáhat lidem, říká oceněný Robert Knebl ze Znojma

Robert Knebl z Oblastní charity Znojmo získal ocenění MPSV Gratias v kategorii Sociální služby. Životním mottem tohoto odborníka na sociální práci s mládeží je: „Věř svým snům a nikdy se nevdávej“. Oceněný v rozhovoru prozradil, co pro něj uznání znamená, jak se proměnila jeho práce v době pandemie nebo jaké má další sny a plány.

Významné ocenění „Gratias“ získal Robert Knebl z Oblastní charity Znojmo za práci s mládeží
19. března 2021 Aktuálně

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR ocenilo vybrané sociální pracovníky při příležitosti Světového dne sociální práce. Uznání „Gratias“ Sociální pracovník roku – získal za rok 2021 v kategorii Sociální služby Mgr. Robert Knebl z Oblastní charity Znojmo.

Chariťáci vytvářejí prostředí, kde je lidem dobře, říká vedoucí LENKA POSPÍŠILOVÁ
25. září 2020 Přečtěte si o nás

Lenka Pospíšilová je vedoucí péče o zaměstnance Diecézní charity Brno. Společně s kolegy se snaží vytvářet takové podmínky, aby se 1 600 zaměstnanců cítilo ve své práci dobře. Do Charity přišla před dvěma lety z velké nadnárodní společnosti.

Veřejnosti se představí video s názvem Jsem Chariťák
25. září 2020 Pro média

Veřejnosti se představí video s názvem Jsem Chariťák

V Diecézní charitě Brno pracuje přes 1 600 pracovníků v nejrůznějších profesích. Nejčastěji jsou to sociální pracovníci, pečovatelky a osobní asistenti a terénní zdravotní sestry. Ročně pracovníci Charity pomohou více než 50 000 klientů. Diecézní charita Brno pomáhá seniorům, lidem s postižením, nevyléčitelně nemocným, lidem v tísni, cizincům v nouzi a mnoha dalším. Na Den Charity 27. září 2020 si proto krátkým videem „Jsem Chariťák“ připomene, jaká je osobní motivace konkrétních pracovníků.

Když se řekne „sociální pracovník"
12. září 2019 Charita Česká republika

Když se řekne „sociální pracovník"

Jsem sociální pracovník a o mé práci panuje spousta mylných představ. Pro politiky jsem něco jako pohádková Arabela. V očích společnosti moje sisyfovská práce nemá smysl. A rodina má o mne strach, že se pohybuji na nebezpečném rozhraní života a smrti. Těmito slovy začíná krátký spot o povolání, pro mnohé trochu záhadném. A proto si ho nezasvěcení představují po svém.