Přečtěte si o nás

Když se řekne „sociální pracovník"
12. září2 2019 Charita Česká republika

Když se řekne „sociální pracovník"

Jsem sociální pracovník a o mé práci panuje spousta mylných představ. Pro politiky jsem něco jako pohádková Arabela. V očích společnosti moje sisyfovská práce nemá smysl. A rodina má o mne strach, že se pohybuji na nebezpečném rozhraní života a smrti. Těmito slovy začíná krátký spot o povolání, pro mnohé trochu záhadném. A proto si ho nezasvěcení představují po svém.

Naším nejsilnějším nástrojem je to, že práce u nás dává lidem smysl, říká HR manažerka neziskovky
24. května 2019 Přečtěte si o nás

Když se řekne HR, personální oddělení nebo lidské zdroje, většina si vybaví práci pro velkou mezinárodní společnost nebo státní správu se stovkami až tisíci zaměstnanci. Svoje HR mají však i neziskové organice…

3. dubna 2019 Přečtěte si o nás

Kvalitu do charitních služeb přináší síť manažerů. Podporují celou škálu pracovníků

Sociální služby poskytované Charitou prochází stálým vývojem. Změny již zanedlouho přinesou vyšší kvalitu a na tento proces v Diecézní charitě Brno již více než půl roku dohlíží metodičtí pracovníci kvality. Cílem jejich práce je rozvoj kvality služeb a revize vnitřních pravidel v sociálních službách tak, aby se zvýšila nejen jejich kvalita ale zároveň i kompetence a dovednosti samotných pracovníků služeb, kteří se na tomto procesu aktivně podílí.

Cena Charity ČR: Ocenění za obětavou a laskavou práci získala pečovatelka z tišnovské charity
11. listopadu 2018 Přečtěte si o nás

Devět lidí s různým povoláním, rozličnými schopnostmi i vzděláním, kteří působí v charitních službách, převzali na konci října Cenu Charity ČR. Mezi těmi, kteří za svou vytrvalou a pečlivou práci i jedinečnou osobnost ocenění získali, byla také pečovatelka Hana Mácová z Oblastní charity Tišnov.

Zkuste změnu, nejhorší je sedět doma, vyzývá Eva, která díky dobrovolnictví získala práci
7. listopadu 2018 Přečtěte si o nás

Nechtěla se starat jen sama o sebe, proto se vydala do služeb brněnské charity. Letos na podzim se její dobrovolnická služba přeměnila na nové zaměstnání v Diecézní charitě Brno, která letos slaví 15 let akreditovaného dobrovolnictví. „Vůbec by mě nenapadlo, že jednou najdu zaměstnání v sociálních službách, které mě bude takto naplňovat a přinášet mi velkou radost,“ popisuje bývalá dobrovolnice Eva Hučková, která pracuje v brněnském Denním centru pro lidi bez domova v Bratislavské ulici.