Celou brněnskou diecézi spojuje pomoc a solidarita
19. března 2020 COVID-19 opatření

Celou brněnskou diecézi spojuje pomoc a solidarita

Dobrá vůle a ochota pomáhat spojuje lidi napříč diecézí. Lidé přinášejí roušky, darují potřebnou dezinfekci, nebo přispívají finančním darem. I nadále naléhavě prosíme všechny o další roušky, dezinfekci na ruce a na povrchy, rukavice či respirátory jakékoliv úrovně. Jen v Jihomoravském kraji potřebujeme přes 100 litrů dezinfekce, až 9 tisíc roušek a 2 tisíce respirátorů na týden.

V celé Diecézní charitě Brno se lidé pouští do šití roušek. V Oblastní charitě Žďár nad Sázavou se do práce zapojil i jeden z nejstarších uživatelů služby Osobní asistence. Jihlavský Domácí hospic Bárka dostal balení roušek darem od dobrých lidí. Pracovníci zařízení tak vyrážejí do terénu právě v darovaných rouškách. I Domácí hospic sv. Zdislavy v Třebíči vytváří tolik potřebné roušky pro uživatele a jejich děti.

90077448_247625579734366_8584867338044571648_n

Oblastní charita Žďár nad Sázavou a Oblastní charita Třebíč pomáhají seniorům s nákupem potravin a léků po celém okrese. Bezplatně si potřební lidé mohou objednat mimořádnou službu po telefonu, případně na emailu.

Poděkování patří i Hvězdárně a planetáriu Brno a skautům ze základny v Moravském krasu - Kaprálův mlýn. Ti věnovali Diecézní charitě několik litrů nedostatkové dezinfekce.

Diecézní charita Brno denně obslouží přes 3 tis. uživatelů, klientů a pacientů ve dvou krajích, mnohdy v malých obcí a na těžko dostupných samotách. Poskytování služeb je nyní obtížnější, protože nemáme zajištěné účinné ochranné prostředky, dezinfekci, materiální vybavení. Přesto zůstáváme nablízku všem lidem, kteří to potřebují, a naopak rozšiřujeme naše služby s ohledem na aktuální situaci.

Všechna mimořádná opatření jsou i pro nás obrovskou finanční zátěží. Budeme proto velmi vděční za finanční pomoc, kterou můžete zasílat jednoduše prostřednictvím klasické platební brány: 

Další možnosti podpory

Celá Diecézní charita Brno proto velice děkuje všem, kteří se aktivně snaží pomáhat!

Každý člověk je pro nás důležitý!