Jak byla sbírka využita

Z daru, který vhodíte do pokladničky, zůstává 65 % Charitě, která u vás koledování zorganizovala, 15 % využije na své projekty příslušná diecézní Charita, 10 % pomůže potřebným v zahraničí, 5 % jde na celostátní projekty a zákonných 5 % je režie sbírky.

• Záměry využití výtěžku Tříkrálové sbírky v roce 2020
  • Projekty podpořené z Tříkrálové sbírky v brněnské diecézi 2018 - 2019

Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat!

Chci podpořit činnost DCHB i mimo tříkrálovou sbírku

Pomáháme z Tříkrálové sbírky - materiální pomoc do Rohozné
13. února 2020 Oblastní charita Jihlava

Pomáháme z Tříkrálové sbírky - materiální pomoc do Rohozné

Ve čtvrtek 13. února jsme vyslali auto s materiální pomocí do Rohozné, kde se obyvatelé potýkají s odklízením následků vichřice Sabina. Z Tříkrálové sbírky jsme zakoupili např. lopaty, košťata, ochranné pracovní pomůcky, hygienické a zdravotní potřeby, nebo i misky na polévku pro dobrovolníky.

Setkání, ze kterých se stala tradice. Tři krále přijala ombudsmanka i rektor Masarykovy univerzity
4. ledna 2019 Aktuality z Tříkrálovky

Každý rok, vždy v první lednový týden. Ze setkání králů s milými hostiteli z významných institucí je již příjemná tradice. Hned v první den sbírky delegaci králů z vedení Diecézní charity Brno přivítal rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek na prvním novoročním setkání zaměstnanců univerzity.

Požehnání v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně se zúčastnily více než tři stovky koledníků
3. ledna 2019 Aktuality z Tříkrálovky

Přehlídka královských korun, krásných a originálních kostýmů a rozzářených tváří zaplnila už v druhý lednový den nového roku katedrálu sv. Petra a Pavla v Brně. Více než tři stovky dětí různého věku v doprovodu rodičů, prarodičů a koordinátorů Tříkrálové sbírky se sešly při slavnostním zahájení devatenáctého ročníku Tříkrálové sbírky. Požehnání koledníkům dne 2. ledna 2019 udělil brněnský biskup Mons. Vojtěch Cikrle. Vyzval je, aby si našli cestu ke dveřím lidí dobré vůle a zvěstovali zprávu o narození Pána Ježíše.