Výtěžek Tříkrálové sbírky 2021 v brněnské diecézi je 17 458 211 korun, i díky online darům
11. května 2021 Aktuality z Tříkrálovky

Částka, kterou lidé poslali do tradiční Tříkrálové sbírky v brněnské diecézi, je 17 458 211 korun. Výtěžek vzrostl díky online příspěvkům o 175 773 korun. Online dary posílali lidé do sbírky letos mimořádně až do konce dubna.

Tříkrálová sbírka 2021 probíhala vlivem pandemie bez královských koledníků v ulicích měst a obcí a nekonaly se ani doprovodné akce. Charita proto lidem připravila novu podobu Tříkrálové sbírky v prodlouženém termínu. Virtuální koledníci ve speciálním videu zvali veřejnost k zaslání platby elektronicky, prostřednictvím webu.

Velmi si vážíme toho, že si dárci našli cestu i k online koledě a přispěli na potřebné. Srdečně děkujeme všem, kteří jakkoliv podpořili letošní Tříkrálovou sbírku,“ uvedl ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Peníze získané z Tříkrálové sbírky věnuje Charita na rozvoj svých služeb pro potřebné. Díky darům bude Oblastní charita Hodonín rekonstruovat dům pro maminky s dětmi v krizi. V Oblastní charitě Blansko a Znojmo výtěžek využijí na projekt Charitní záchranné sítě, který se věnuje lidem v akutní nouzi. V Brně putují příspěvky do chráněných bydlení pro lidi s mentálním postižením a autismem. Charita ve Žďáru nad Sázavou plánuje zlepšit vybavení Domácí hospicové péče, která je v kraji velmi žádaná.

Tříkrálová sbírka 2021 musela respektovat aktuální protiepidemická opatření. Získaná částka je proto o více než třetinu nižší, než v předchozím roce 2020. „Budeme rádi, když lidé podpoří důležitou práci Charity i nadále. Mohou se například zapojit do projektu Den pro Charitu nebo zaslat dar přes platební bránu na webu,“ doplnil ředitel Charity.

Podrobné výsledky na www.trikralovasbirka.cz.